PSK organizuje brigádnikov na pomoc Vysokým Tatrám

28.07.2005 Poprad

Prešov 28. júla (TASR) - Úrad Prešovského samosprávneho kraja (PSK) organizuje v prázdninových mesiacoch brigády na pomoc kalamitou postihnutým Vysokým Tatrá...
Prešov 28. júla (TASR) - Úrad Prešovského samosprávneho kraja (PSK) organizuje v prázdninových mesiacoch brigády na pomoc kalamitou postihnutým Vysokým Tatrám. V dvoch turnusoch v júli sa vystriedalo 29 dobrovoľníkov. Boli medzi nimi študenti, ale aj 65-ročná žena z okolia Prešova. Čistili turistické chodníky v okolí Tatranskej Lomnice.

Podľa vyjadrenia riaditeľa Úradu PSK v Prešove Alexandra Ernsta v auguste sa uskutočnia tri týždenné turnusy. Začnú sa vždy v pondelok, a to 1. , 8. a 22. Pracuje sa šesť hodín počas šiestich dni v jednom turnuse.
PSK poskytuje zdarma ubytovanie a trikrát denne stravu. Maximálne možná kapacita účastníkov je 44 osôb, keďže taká je kapacita objektu Školy v prírode Janka Jesenského v Tatranskej Lomnici, patriacej do zriaďovateľskej pôsobnosti PSK. Účastníci si hradia len náklady spojené s dopravou do Tatier. Ďalšou podmienkou je, že účastníci mladší ako 16 rokov musia mať pedagogický sprievod.
Podrobnosti o brigádach a možnosti prihlásiť sa sú zverejnené na internetovej stránke PSK na adrese www.vucpo.sk.
 

Vyberte región

mark